11. februar 2019

voldtatt

jeg har blitt fingra i vaginaen, for 3 år siden. jeg sa det til to av bestevennene mine! men jeg sliter litt med å vise kroppen min i garderober og sånt… alle lurer på hvorfor jeg skylder kroppen, men jeg tørr ikke å si det siden jeg stoler bare på gutte bestevennene mine. hva skal jeg gjøre? drepe meg kjøl eller? kan jeg kalle det at jeg har blitt voldtatt da? eller?

Hei, så fint at du skriver til oss.

Det å fingre noen i vaginaen mot deres vilje, er et seksuelt overgrep. Du forteller at det du opplevde skaper utfordringer for deg. Da er det viktig at du ber om hjelp.

Mange synes dette er veldig vanskelig å snakke om, men de som klarer å be om hjelp får det ofte bedre. Og det finnes noen du kan snakke med som kan masse om å være i din situasjon.

Hjelpetelefonen 800 57000 snakker hvert år med mange mennesker i alle aldre som har opplevd seksuelle overgrep. De som svarer er der fordi de gjerne vil hjelpe, og de har lang erfaring med å snakke med mennesker som har det vanskelig etter seksuelle overgrep.

Hjelpetelefonen er alltid åpen. De vet mye om følelsene man kan få etter overgrep, og de kan gi råd om hva du kan gjøre for å få det bedre.

Hvis du ikke vil, trenger du ikke fortelle hva du heter. Du kan også sende e-post (da vil du ikke lenger være helt anonym).

Hvis du ikke får til å ringe synes vi du skal prøve å snakke med en voksen du stoler på, for eksempel snakke med foreldrene dine, en lærer eller helsesykepleieren på skolen.

Vi håper du klarer å fortelle, og at du får hjelp slik at du får det bedre!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv