31. mai 2019

Vold, rus og overgrep

Hei. Jeg lurte på om det er noen undersøkelser, rapporter eller forskning om temaet rus, vold og overgrep i fosterhjem og instutisjoner i Norge. Da tenker jeg på statistikk hvor fosterforeldre har mistet omsorgen for sine fosterbarn. Eller er det bare biologisk familie som blir undersøkt og ført inn i statistikken av årsaker til omsorgsovertakelse.

Hvor mange omsorgsovertakelser er det i norske fosterhjem årlig? Med tanke på at fosterhjem regnes som en del av den generelle befolkningen og både bufdir og redd Barna har estimert et antall med vold i den generelle befolkningen som går uoppdaget så er det vel betenkelig at det foregår en den vold, rus og overgrep også i fosterhjem?

Takker for svar på spørsmålene.

Tema: Barnevern

Hei

Barneombudet svarer først og fremst på spørsmål om barn og unges rettigheter på denne siden. Det betyr ikke at spørsmålene dine ikke er viktige, men det vil kreve et langt svar og mye arbeid for oss å svare deg på dette. Du kan søke opp spørsmålene dine på nett eller ved å skrive til Barne, ungdoms og familiedirektoratet (Bufdir)

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv