26. februar 2020

Vil ikke til pappa

Har ikke sett pappa siden jeg var 3. Nå vil ha se meg og snakke med meg. Men jeg vil ikke. Mamma prøver å få meg til å gjøre det. Men jeg har ikke lyst. Må jeg gjøre det. Vær så snill hjelp meg.

Hei, så fint at du skriver til oss.

Vi skjønner at det er rart å skulle se pappaen sin igjen hvis du ikke har sett ham siden du var 3 år gammel. Det er jo ikke mulig på forhånd å si hvordan det går. Kanskje blir det veldig rart i starten, men at dere blir venner og har det kjekt sammen etter hvert?

Det er lurt å fortelle moren din hvordan du har det, og forklare hvorfor du synes dette er vanskelig. Kanskje dere sammen kan finne en løsning for å gjøre det lettere, for eksempel at moren din eller en annen voksen er med deg de første gangene? Snakk med moren din om det. Vi har laget noen råd som kan være til hjelp: Den vanskelige samtalen.

Du har rett til å si din mening om å være sammen med foreldrene dine, og de skal lytte til deg og ta det du sier på alvor. Fra du er 12 år skal det legges stor vekt på hva du mener.

Fram til du blir 18 år er det sånn at foreldrene dine bestemmer hvor mye du skal være sammen med den andre forelderen. Det er vanlig at foreldre lager en avtale om dette. En slik avtale kan også endres etter hvert som barnet blir eldre. Når foreldre lager en slik avtale skal de høre på det du mener og lytte til dine ønsker.

Her kan du lese mer om barns rett til å bli hørt og om at avtaler om samvær kan endres.

Vi håper at du og mammaen din kommer frem til en god løsning sammen!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv