6. september 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Vil ikke til pappa

Jeg må til pappa annenhver helg, men jeg vil ikke. Tør ikke si det til pappa, for jeg er redd for at han blir sint. Jeg har sagt det til mamma mange ganger, men pappa vil ikke høre på henne. Han bryr seg ikke. Han bare sier at han er sjefen og at han bestemmer og ikke jeg eller mamma. Jeg blir lei meg. Vil bare være hos mamma. Når kan jeg bestemme selv?

Hei

Vi skjønner at dette er en vanskelig situasjon for deg. Bestemme alt selv kan du først når du blir 18 år. Men foreldrene dine skal høre på deg før det.

Du har rett til å si din mening om hvem du vil bo mest hos. Foreldrene dine skal legge vekt på hva du mener og hva som er best for deg. Jo eldre du blir,  jo mer skal meningen din telle. Når du er 11 år skal meningen bety noe for hva foreldrene blir enige om.

Det virker som du har snakket med mamma om dette og hun med faren din. Kanskje du kan få hjelp av en annen voksen du stoler på til å snakke med faren din om hvordan du har det. Da kan du fortelle hva du tenker og hva du ønsker deg. På våre nettsider har vi laget noen råd om hvordan snakke om noe vanskelig med en voksen.

Hvis foreldrene dine ikke blir enige om en ny avtale, kan dere få hjelp på familievernkontoret. Du kan være med til familievernkontoret, eller få din egen time, hvis foreldrene dine synes det er greit. Hvis du vil ringe til familievernkontoret selv, kan du finne riktig kontor på nettet.

Vi håper at dere finner god løsning!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv