24. oktober 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Vil ikke ha samvær med pappa

Hei. Lillebroren min på 7 år vil ikke ha samvær med pappaen sin. Det har han sagt i 3 år nå. Han gråter masse å er hysterisk når han skal dit. Vi har ikke samme pappa å jeg blir bekymret for han. Er så ille nå at pappa hans er hjemme hos mamma((oss) for å være med han der. Det er veldig trist :(:( Jeg lurer på hvordan dette kansje kan løses? Har ikke bror min noe han skulle sakt?
Hilsen jente 15 :):):):):)

Hei, og takk for spørsmålet ditt.

Så fint at du bryr deg så mye om lillebroren din at du skriver til oss. Det er trist at han har det så ille.

I barneloven står det at den forelderen som barnet ikke bor sammen med har rett til samvær med barnet hvis ikke annet er avtalt. Foreldrene være enige om hvor mye samvær barnet skal ha må   – og de må begge tenke på hva som er best for barnet når det gjelder samvær.

Barn har også rett til å bli hørt, og det skal legges vekt på hva de mener. Det gjelder også når du er kun 7 år gammel. Når broren din viser så tydelig at han ikke ønsker å ha samvær med pappaen sin, må dette tas på alvor.

Foreldrene og broren din kan få hjelp fra familievernkontoret. På familievernkontoret jobber mennesker som hjelper familier i vanskelige situasjoner. For eksempel når et barn ikke vil ha samvær. De snakker både med foreldrene og barnet. Barnet kan også snakke med dem alene slik at det kan fortelle dem hvordan han har det.

Du kan lese litt mer om hva familievernkontoret kan gjøre og hvordan du kan kontakte dem her. Hjelpen er gratis.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv