9. september 2019

vil ikke bo hjemme mer

hei. jeg er en 17 år gammel jente som ikke vil bo hjemme lenger. i hele min oppvekst har mamma og pappa krangla og flytta fra hvernadre en periode men flytter sammen igjen etter litt. kranglene deres er veldig høylytte og både meg og lillebroren min har i perioder vert livredd for pappa, han skriker og kjefter på alt mulig. om jeg er i stua med de og får en melding på telefonen er jeg redd han skal kjefte siden jeg har på lyden. nå er jeg 17 år og ting er enda likt, eneste jeg gjør hjemme er å være på rommet eller være hos andre, fordi jeg ikke vil være med pappa. Jeg har nettopp farga håret mitt blondt etter å ha hatt d brunt en periode, og har en nese piercing og tungepiercing. og han skal alltid kommentere på hvor stygg jeg er og at folk sikkert baksnakker meg for sånn jeg ser ut. han sier jeg kommer til å se tilbake på hvordan jeg ser ut nå når jeg er voksen og tenke hvor dum jeg er nå. han skriker meg i trynet og skal alltid ødelegge dagen min med å kommentere på enten håret mitt, piercingene, klærne mine, hvem jeg er med. og det gir meg enda dårøogere selvtillit når jeg allerede har det. går til bup og pappa vet hvordan jeg har det, sliter ganske mye. vet ikke om dette er pga oppvekst eller andre faktorer, men ja. tar ting vaeldig lett til meg men han skal alikevell dra meg ned. har fortel tom situasjonen hjemme til venner og de sier jeg må kontakte noen. har veldig lyst å flytte ut for å bo alene, men tror ikke de tillater det, men jeg får så dårlig mentalt helse av å være hjemme. ve ikke hva jeg skal gjøre. orker ikke mer, helt ærlig. skjedd så utrolig mye i oppveksten min men dette er litt… håper å få svar. kan dere hjelpe meg?

Hei,

Fint du kontakter oss.

Vi skjønner at det er ganske trøblete hjemme hos deg for tiden. Du skriver at du er i kontakt med BUP. Har du tatt opp dette med dem du snakker med der? Det er viktig at de som kjenner til situasjonen din og skal hjelpe deg også får vite hvordan du har dert hjemme.Du kan også snakke litt med helsesykepleier på skole du går på.

Det er foreldrene dine som har ansvaret for deg fram til du er 18 år. Dermed skal de også være med på å bestemme om du skal flytte ut hjemmefra. Dersom du ønsker å flytte uten at foreldrene dine er enige, må du ta kontakt med barnevernet i din kommune. Barnevernet kan hjelpe deg med å vurdere om du bør flytte ut av hjemmet ditt.   Her kan du lese mer om å flytte for seg selv. 

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv