25. oktober 2017
Dette spørsmålet og svaret er over 2 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Vil ikke bo hjemme lenger!!

Jeg føler at jeg ikke vil leve lenger. Jeg er 13 år og ble nettopp ferska med snus i skapet, dem e ikke mine da. Mamma skjønner ikke en dritt. jeg måtte passe de snusan, fordi jeg skyldte noe til den personen. Det verste er at en mor som jeg hadde tillit til snoka inni skapet mitt. Jeg vet at d var galt at jeg gjemte dem, men hvis ikke jeg hadde gjort d så hadde jeg blitt nådd til å betale til den personen. Nå har jeg ikke lyst til å leve lenger hater d! Ingen som kommer til å skjønne derfor skriver jeg til dere. Pappaen min bor ikke hjemme så han kan ikke gjøre nåkka, ingen kommer til å bry seg, så jeg vil bare dø

Hei!

Så fint at du skrev til oss. Vi forstår godt at du har det veldig vanskelig nå. Men du kan få hjelp.

Det aller beste er om du kan fortelle din mor om det som har skjedd, hvem det er du skylder penger eller andre ting, og at du trenger hjelp til å komme ut av det slik at de ikke kan presse deg til å oppbevare snus eller andre ting for dem. Selv om moren din skulle bli sint eller skuffet, så er det viktigste å få hjelp til å komme ut av en situasjon der du blir presset til å gjøre noe for andre som ikke er lov. Og kanskje blir moren din glad for at du er ærlig og betror deg til henne slik at hun kan hjelpe deg. Kanskje er hun allerede bekymret for deg, og det var derfor hun gikk i skapet ditt.

Vi har laget noen råd om hvordan du kan snakke med en voksen om ting som er vanskelig: Den vanskelige samtalen

Dersom du ikke vi snakke med din mor om det som har skjedd, så er det andre som du kan snakke med. Du kan snakke med helsesøster på skolen din. Helsesøster er god å ha når en har det vanskelig, og hun vet hvem andre som også kan hjelpe deg der du er.

Det er også mange andre som kan hjelpe deg dersom du ikke vi snakke med noen direkte. Du kan ringe til Røde Kors på telefon 800 333 21, eller du kan chatte med dem. De som svarer er frivillige i Røde Kors med god opplæring i å lytte, snakke og støtte barn og ungdom. De har taushetsplikt om det du forteller, og du kan velge å ikke si navnet ditt. Du kan ringe dem mellom klokken 14 – 20 fra mandag til fredag, eller chatte med dem fra klokken 17 – 20.

Er du redd eller føler at situasjonen er farlig for deg, så kan du ringe til Alarmtelefonen på 116 111.

Vi håper du sier ifra, sånn at du kan få hjelp. Du må gjerne skrive tilbake til oss.

Hilsen oss hos Barneombudet.

Spørsmålsarkiv