30. oktober 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Vil ikke bo hjemme

Hei, jeg bor hos mamma og 2 lillesøstre, jeg ser pappa ofta men det er bare at han ikke bor med oss. Jeg har egentlig aldri brydd meg om han bor med oss eller ikke, de kranglet ofte uansett og de var verre. Nå er det bare problemer mellom meg og mamma, jeg har aldri sakt dette før men jeg hater rett og slett moren min. Jeg har rortet meg i ting før så hun stoler ikke på meg lenger, og hun meiner at hun lever i helvette pga meg og at mine slken gjør det og. Fordi jeg prøver å leve som den personen jeg er, jeg får ikke gå ut eller noen ting, og blir kalt masse på skolen, alle vet hvem mamma er og hvordan hun er og jeg mister venner pga hu, jeg er lei og klarer ikke lenger. JEG VIL IKKE BO HJEMME.

Hei,

Leit å høre at du har det sånn med moren din.

Det er foreldrene dine som bestemmer hvor du skal bo frem til du er 18 år. Derfor kommer du ikke utenom at det er dem du må snakke med.

Når foreldre ikke bor sammen, så skal de ha avtale om hvor barna skal bo og hvor de skal være i de ulike feriene. Skal de endre på denne avtalen, så må begge være enige i det. I slike sammehenger skal også barna bli hørt. Jo eldre du er, jo mer skal dine meninger legges vekt på. Du kan lese mer om endre avtale om bosted og samvær 

Vi vet ikke hvordan foreldrene dine deler ansvaret, men det pleier å være sånn at mor og far bestemmer like mye. Det betyr i så fall at moren og faren din bestemmer like mye. En løsning kan være at du kan bo mest hos faren din? I så fall bør du snakke med faren din om dette, og hvis han er enig, kan dere foreslå dette for moren din.

Familievernkontoret er et sted der familier som har det vanskelig kan få hjelp til å snakke sammen. En av de tingene de kan hjelpe med er slike situasjoner som du beskriver. Det beste er om du får med deg foreldrene dine dit til en samtale. Hvis du tror det ikke går, så kan du ta kontakt på egenhånd.

Du bør uansett snakke med noen rundt deg som du stoler på. Det kan være en lærer, helsesøster på skolen eller noen i familien din.

Kanskje er det litt lurt å få litt hjelp slik at du får ryddet litt opp i tankene dine før du eventuelt velger å flytte til faren din. Du kan også kontakte Sidetmedord.no. Det er en tjeneste hvor du kan dele tanker og følelser med flinke veiledere.

Vi anbefaler deg også å ta en samtale med moren din. Vi vet det kan være vanskelig når man ofte krangler, men vi hos Barneombudet har laget noen gode råd som du kan lese her

Vi håper du får hjelp og finner ut av dette. Er det noe mer lurer på, så kontakt oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv