12. februar 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Vil ha ny familie

Hei. Jeg er er jente på 15 år og jeg hater å være hjemme. Jeg og mamma krangler bare og jeg føler meg ikke trygg hjemme i den nye leiligheten pga den er ødelagt. Jeg vil ikke bo hos pappa oga ste mor. Hva skal jeg gjøre? Jeg vil vekk fra min mor. Hater henne. Føker at hun ikke er min mamma lenger og at hun ikke bryr seg om meg.

Hei,

Fint at du kontakte oss.

Vi forstår at du har det vanskelig. Det er vondt for alle parter å krangle så mye.

Det er viktig at du tar dette opp med moren din. Forsøk å ta det opp med henne i en situasjon hvor dere ikke krangler. Da blir samtalen som oftest mye bedre. Vi hos Barneombudet har laget en side med gode råd på hvordan du går fram når du skal ta  «Den vanskelige samtalen med en voksen» 

Det kan hende at dere trenger hjelp fra noen utenfor. Har du snakket med helsesøster eller rådgiver ved skolen din? Veldig ofte har de mye erfaring på hvordan man kan løse slike konflikter. Du og moren din kan også få hjelp fra familievernkotoret. Familievernkontorene er flinke på å veilede og gi god samtalehjelp.

Du kan også kontakte barnevernet der du bor. Barnevernet skal hjelpe barn som ikke har det bra hjemme. Av og til kan det hende at hjelpetiltakene til barnevernet ikke fungerer, da må barnevernet vurdere om det beste er om barnet bor i et fosterhjem for en kortere eller lengre periode.

Har du flere spørsmål, så ta kontakt med oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv