15. januar 2019

Vil forsvinne

Hei,

Jeg vil ikke bo hjemme hos foreldrene mine lenger og kan ikke vente til jeg fyller 18 (som er om noen måneder) heller fordi jeg sliter. Familien min kritiserer mer men samtidig så er de strenge, de sier at jeg er feit men så lar de meg ikke starte på trening (som jeg selv skal betale for). Faren min blir sint når jeg spiser noe og sier at jeg bare spiser og ikke rydder hjemme og at jeg burde kjøpe mat for meg selv og ikke spise deres (selvom jeg gjør det noen ganger men ikke hver dag pga skole). De forsørger meg ikke annet enn mat hjemme, et rom å sove i og Internett, alt annet kjøper jeg selv og bruker jeg litt av pengene deres så vippses pengene tilbake ellers tar pappa det ut av banken min. Ingen vil ha meg hjemme, de hater meg men samtidig får jeg ikke flytte ut fordi de kommer til å dø, bare fordi de er redd for hva andre kommer til å si (ære). Jeg er ikke jomfru og det vet de, men likevel så har de forlovet meg bort til fetteren deres, og å være jomfru er MÅ.. jeg er redd for hva som skjer hvis jeg blir hjemme, ingen vil ha meg her og jeg vil ikke gifte meg og bli kontrollert og bestemt over for resten av livet mitt heller. Jeg vil ikke at familien min skal få problemer av politiet eller barnevernet men jeg vil ut og kan ikke vente til jeg blir 18 som er om 4 mnd. Jeg bare må vekk, har vurdert å pakke og ta med passet mitt og penger sånn at jeg kan bussen til sverige og når jeg er i Sverige prøve å få meg enda mer borte fra familien min. Å bo i Norge går ikke mens de er her fordi de hadde funnet meg og jeg måtte da ha giftet meg. Jeg vil bare vekk, og vil ikke at noen skal finne meg. Vil ikke ha hjelp fra barnevernet fordi de kommer til å straffe familien min, men kan man få hjelp fra de bare til å
Forsvinne? Har det veldig hardt. Skriver til dere med tårer i øynene fra å ha blitt kjeftet på for å ha spist kyllingen som ble lagd og fra å bli fortalt vonde og sårende ord som «håper du blir så feit at folk hater deg» fra pappa, osv. Jeg er ikke feit en gang men de sier det fordi de vil at jeg skal gi dem all stipendet mitt men da får jeg ingen penger av de og da har jeg ikke penger til å ta vare på
Meg selv heller. Sliter så mye.. vil bare bort eller dø. Beklager for et dårlig formulert spørsmål, jeg klarer ikke å skrive med skjelvende hender men jeg er flinkere enn dette. Takk for svar!

Hei og takk for at du skriver til oss!

Det er trist å høre hvordan du har det. Ingen skal behøve å ha det sånn.

Din familie skal ikke behandle deg slik de gjør, det er rett og slett ikke lov. Det står i barneloven at foreldre skal gjøre det som er til barnas beste.  Det betyr at foreldre ikke skal true eller skremme barna sine, ikke slå dem eller gifte dem bort mot deres vilje. Straffen for å tvinge noen til å inngå ekteskap er fengsel i inntil seks år. En avtale om å inngå ekteskap foreldre gjør på vegne av et barn er ikke gyldig.  Foreldre har også plikt til å hjelpe barna sine økonomisk til de blir 18 år.

Vi skjønner godt at du synes det er vanskelig å be om hjelp fra barnevernet av hensyn til familien. Det synes mange barn og unge. Men det er viktig at du får hjelp.  Det finnes flere som kan hjelpe når det er vanskelig i familien. Vi anbefaler at du ringer Røde Kors telefonen for tvangsekteskap og kjønnslemlestelse på telefonnummer 815 55 201. De kan mye om tvangsekteskap og kan hjelpe deg til å finne den beste løsningen for deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv