6. august 2019

Vi vil ikke begynne på videregående til høsten.

Hei vi er en gutt og ei jente på 15 og ett halvt år, vi er bror og søster tvillinger og bestevenner. Vi vil ikke begynne på videregående til høsten, vi skal ha ett friår. Grunnen til det er at vi ikke orker tanken på og sitte inne i ett klasserom ett helt år til. Vi føler oss innesperra når vi sitter inne i ett klasserom. Vi har alltid følt det sånn. Vi skulka skolen ganske ofte, både på barneskolen og på ungdomsskolen. På grunn av at vi ikke kunne fordra og sitte inne i ett klasserom hele dagen lang. Derfor har vi bestemt oss for og ta ett friår til høsten, vi kommer sikkert ikke til og begynne på videregående til neste år heller. Vi skal bruke friåret vårt til og puste ut og slappe av, og sove lenge og sitte foran pc en vår. Der sitter vi både dag og natt. Hilsen tvillingbror og tvillingsøster på 15 og ett halvt år, som er bestevenner.

Hei,

Det er ingen plikt å gå på videregående skole i Norge. Hvis dere ikke vil, så må dere ta dette opp med foreldrene deres. Sammen må dere finne ut av hvordan dere skal løse dette.

Har dere flere spørsmål om rettigheter og plikter i videregående skole, så kan dere ta kontakt med Elev-lærling og mobbeombudet i fylke dere bor i.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv