20. mai 2019

Vi bo hos pappa

Jeg vil bo hos pappa og ikke mamma,mamma har hele tiden trodd at pappa var slem fordi han slo opp med mamma for an synes det ble for mye men egt så er det mamma som er slem hun river meg i håret og viser finger og hun sier hele tiden vist eg sier noe rart og d er feil så sier hun det er ikke jeg som har språkvansker😔

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Vi har tatt bort navnet ditt i overskriften siden dette er en anonym spørretjeneste.

Du spør oss om du kan flytte til faren din fordi moren din ikke er grei mot deg. Du skiver at hun river deg i håret og behandler deg dårlig. Slik skal du ikke ha det. Ingen har lov til å lugge, slå eller plage barn. Det har heller ikke foreldre lov til å gjøre.

Vi synes du bør snakker med noen voksne du stoler på om hvordan du har det hjemme. Kanskje kan du snakke med en lærer eller helsesykepleier (helsesøster) på skolen du går på.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du snakke med en voksen som kan gi deg råd og hjelpe deg videre.

For at du skal kunne bo hos pappa, må vanligvis foreldrene dine bli enige om det. Vi har laget en nettside som handler om å endre avtale om bosted og samvær. Hvis du synes noe av dette er vanskelig å forstå, så så kan du be om litt hjelp fra en lærer eller rådgiver på skolen din.

Vi håper det ordner seg for deg!

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv