28. januar 2019

Verbal mishandling

Hei barneombudet. Jeg er en gutt på 12 år som har slete med selvmordstanker osv. etter at foreldrene skilte seg, faren min fikk seg en ny samboer, og etter det endret han seg helt, han begynte å skjelle meg ut mye og han kjefter. I det siste har jeg begynt å skade meg selv, jeg sa at jeg hadde det vondt til helsesøster på skolen, og etter det, har faren min begynt å bruke det mot meg, for eksempel at jeg har selvmordstanker og at jeg skader meg selv, han banner ofte og skjeller meg ut foran de andre I huset, han sammenligner meg med brødrene mine og folk I klassen min, jeg har sluttet å si hva jeg mener for jeg er redd for at han skal bli sint, hva skal jeg gjøre?

Hilsen, gutt 12 år

Hei,

Fint at du kontaker oss.

Vir forstår at du ikke har det bra nå. Du forteller oss at at du skader deg selv og at du har selvmordstanker. Det er viktig at du får hjelp med det du sliter med.

Først vil vi si at alle barn har rett til å bli tatt vare på av foreldrene sine. De voksne skal passe på deg, trøste deg og sørge for at du har det fint. Det å skjelle og kjefte på deg uten grunn og  foran andre er ikke bra.

Du skriver at foreldrene dine er skilt og for oss ser det ut som at den største konfliktene er med faren din.

Vet moren din hvordan du har det og hva du tenker? Hvis ikke bør du snakke med henne om det.

Vi synes det er fint at du har snakke med helsesøster på skolen. Er det mulig for deg å kontakte henne igjen? Fortell at du fremdeles har det vanskelig. Fortell henne om hvordan faren din reagerte da han forsto at du hadde snakket med henne om dette. Vi håper at hun kan hjelpe det litt mer.

Det kan også være lurt å snakke med en lærer du stoler på om hvordan du har det.

Når du har det så vanskelig som du har det nå, så kan du også ringe til Hjelpetelefonen på 116123. Dette er en gratis tjeneste og her kan du snakke med voksne om ting som er vanskelig. De har også erfaring med ungdommer som sliter med selvmordstanker og selvskading.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her får du snakket med en voksen som kan hjelpe deg når det er problemer hjemme.

Vi håper det ordner seg for deg og at du får hjelp raskt. Er det noe mer du lurer på, så kontakt oss igjen. Vi svarer deg så fort vi kan!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv