3. mai 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Venner og gamle minner

Jeg har veldig mange minner fra fortiden, som i å ikke kjenne min ekte far før julen 2018, bli slått av min ste-far, ha en mor som er bekymret, og må gå i rettssak mot min ste-far, og jeg har måttet bytte skole tre ganger fra 1. til 7. trinn.
Og samtidig som alle disse minnene kommer inn, ser det ut som om ingen av vennene mine liker meg, og den jeg er forelska i hater meg.
Jeg trenger hjelp… Hva skal jeg gjøre.

Hei og takk for at du skriver til oss!

Det finnes flere som kan hjelpe. Vi tror det er lurt å snakke med en voksen om de minnene du har og problemene som du opplever nå. Du kan for eksempel snakke med helsesykepleier på skolen din. Helsesykepleier er vant til å snakke med barn og ungdom som har det vanskelig. Han eller hun kan nok gi deg noen gode råd.

I mange kommuner finnes det også en egen helsestasjon for ungdom, hvor barn og unge kan få hjelp. Du kan sjekke nettsiden til kommune du bor i for å finne ut om det er en helsestasjon der.

Hvis du vil snakke med noen uten å si hvem du er, kan du ta kontakt med Kors på halsen. Kors på halsen er en gratis, trygg og anonym tjeneste for barn og unge, hvor du kan prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. De hører på det du har å si og hjelper deg om du vil.

Vi håper du får snakket med noen, og at du får det bedre!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv