15. januar 2019

Venner

Hei,
Jeg er en jente på 13 som har blitt utestengt fra bestevennen min som jeg har hatt hele oppveksten min. Hun har gått over til en stor gjeng andre populære venner. Jeg har fått meg nye venner på trinnet, disse vennene får jeg ikke lov å være med av foreldrene mine, fordi de sier dem gir dårlig innflytelse på meg, de har dårlig språkbruk,banner mye, de har ikke strenge regler hjemme, de får lov til veldig mye mer enn andre. Jeg er kjempelei meg fordi mine foreldre nekter meg å være med Dem. Kan de nekte meg det? De sier at det er mange andre jenter jeg kan være sammen med, men jeg føler meg mest hjemme i den «gjengen ‘ jeg ikke får være sammen med. De har også blitt utestengt fra andre .

Hei!

Frem til du fyller 18 år er det foreldrene din som har ansvaret for deg. Foreldrene dine skal tenke på hva som er til det beste for deg.

Som regel skal barn og ungdom få lov til å velge venner selv. Men hvis foreldrene mener at vennene dine absolutt ikke er bra for deg, kan de bestemme at du ikke skal få treffe dem.

Hvis foreldrene dine nekter deg å være sammen med noen, skal de forklare deg hvorfor de mener det ikke er bra for deg at du er sammen med de. Foreldrene dine må også høre på hva du mener om saken. Ettersom du er 13 år må foreldrene dine legge stor vekt på det du mener. Det betyr ikke at du skal bestemme, men at din mening er veldig viktig.

Foreldre har forskjellige regler, og de kan være ganske strenge. Men noen ungdommer har det for strengt hjemme. Da kan det være lurt å snakke med en voksen som du stoler på og be om hjelp. Helsesøster eller en lærer på skolen kan være bra å snakke med om dette.

Les mer her: Kan jeg velge venner selv?

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

Spørsmålsarkiv