19. desember 2017
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Venner

Hei!! Jeg har en venninne som jeg har lit problemer med.Vi går i samme klase.Når vi er inne i klasen så er henne snill.Men når vi er ute så er henne ikke så snill.For eksempel sier hun at jeg ser rar ut på håret.Da gikk jeg på toalettet og tok ut flettene.Noen ganger ler henne av meg.Jeg har snaket om dette med mamma og pappa de sier at jeg må snake med henne men det er ikke alltid så let.

Hei!

Så bra at du skrev til oss. Vi forstår godt at dette ikke er så lett. Det er vanskelig å si ifra til en venn at de gjør noe som ikke er bra. Gode venner burde være snille med hverandre.

Å si stygge ting eller le av noen er en måte å prøve å ha kontroll over andre på. Da kan det være veldig lurt å ikke gjøre som de sier. Selv om hun sier du er stygg på håret, så trenger ikke du å ta ut flettene dine. Og det er jo ikke sant fordi om hun sier det? Av og til kan det være helt motsatt. Kanskje var du veldig fin, og så ble hun litt misunnelig for det?

Det er lov å si ifra når noen gjør noe som du ikke liker. Du kan også si ifra til en lærer du stoler på. Du kan be læreren snakke med klassen om hvordan man skal oppføre seg ovenfor hverandre, og hva som ikke er greit å si og gjøre. Da kan det være lettere å si fra til venninnen din etterpå.

Hvis du ikke vil si det til noen, så kanskje du kan smile og si «Jeg synes jeg er fin, jeg!» neste gang venninnen din sier noe du ikke liker. Når hun ser at du ikke bryr deg, så kanskje hun slutter med det.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv