25. juni 2019

"Vennene" mine kaller meg dum.

De folkene jeg henger med på skolen kaller meg dum uansett hva jeg gjør. Spesielt den ene personen. Jeg synes dette er veldig ekkelt, både fordi jeg blir såret, og fordi jeg ikke aner hva jeg skal si tilbake. Jeg har ikke noen andre enn dem å være med på skolen, men jeg orker ikke å fortsette å bli kalt dum hver gang jeg gjør noe feil, sier noe feil, taper i kortspill osv. Bare fordi jeg tenker anderledes enn dem blir jeg oppfattet som dum. Jeg er veldig tankefull og liker å tenke meg frem til et annet svar enn det som er mest openbart. Problemet er jo bare at de som kaller meg dum ikke skjønner seg på det. Verden går jo ikke videre av å tenke helt likt og oppfatte situasjoner og generelt verden likt. Men det tror tydeligvis de. Jeg føler jeg må sette dem litt på plass og bevise for dem at jeg ikke er dum. Jeg vet bare ikke hvordan. alle er så himla bederevitere i denne gjengen og kommer mest sannsynlig til å komme med mange forskjellige argumenter på at jeg er dum uansett.

Det som er litt humoristisk, er at den som blir sett på som den smarteste i gjengen, er den eneste som er snill og forståelsesfull mot meg. Han har aldri kalt meg dum, og jeg tror heller ikke han synes det. Jeg er veldig mye lavere og mindre enn dem, så jeg tror de føler at de har litt makt over meg. Jeg skulle jo helst ønske at jeg kunne fått meg noen nye venner, men er ikke så god med sånt.

Mitt spørsmål er hvordan jeg skal håndtere denne situasjonen. tror ikke det er en utvei å si at jeg blir såret. Da kommer jeg sikkert bare til å bli sett mer ned på enn det jeg allerede blir.

Hei,

Takk for spørsmålet ditt.

Først vil vi si at du virker som en reflektert og klok person. Vi har full forståelse for at du opplever de gjentatte kommentarene som ubehagelige.

Hvis dette er kommentarer som kommer i skolesammenheng eller fra klassekamerater, så har du rett til å få hjelp fra skolen slik at dette kan ta slutt. Les mer om mobbing på skolen.

Du forteller også at den smarteste av guttene i gjengen er den som er grei mot deg. Det er jo bra! Hva med å ta en samtale med ham? Kanskje du kan fortelle ham hvordan du opplever situasjonen din og med det få støtte fra ham? Det er kanskje ikke så mye som skal til for at situasjonen din blir bedre.

En annen mulighet er at du snakker med noen voksne du stoler på og som kan gi deg noen råd. Det kan nok være smart å diskutere dette med noen som kan veilede deg direkte. Du kan for eksempel snakke med en lærer, rådgiver eller helsesykepleier (helsesøster) på skolen din.

Vi håper dette ordner seg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv