17. oktober 2018

Vennen min tenker litt på selvmord.

Jeg lurer på hva man bør si til en venn som snakker om selvmord. Jeg har en kompis som sier st han vil ta selvmord etter ungdomskolen fordi det ikke er noe mening med livet hans og at han ikke kommer til å få en god fremtid. Hvordan skal jeg svare.

Hei og takk for at du tar kontakt!

Det viktigste er at kompisen din tør å be om hjelp, slik at han ikke går med selvmordstanker og andre vanskelige tanker alene.

Er det noen voksne du kan dele dette med som kan hjelpe deg å snakke med ham? Kanskje du kan ta det opp med helsesøster på skolen din, foreldrene dine eller en annen voksen du stoler på?

Du kan også ta kontakt via Mental Helses Hjelpetelefon eller nettjeneste og spørre om råd for hvordan du kan gå fram. Det er anonymt og gratis å kontakte dem, og de svarer på spørsmål om vanskelige ting i livet. De har også en chat som er åpen tirsdag-torsdag fra klokken 12.00 til 14.00, og mandag og onsdag fra kl. 20.00 til 23.00. På ung.no kan du lese mer om hvordan du kan hjelpe venner som har det vanskelig.

Vi håper du finner noen som kan hjelpe deg med dette! Skriv gjerne til oss igjen dersom det er mer du tror vi kan hjelpe deg med.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv