18. juni 2019

Venn, som tenker på selvmord og har prøvd en gang

Hei jeg er en gutt på 12 år som har en venn som vurderer selvmord og har prøvd en gang. Jeg vet ikke hvordan jeg skal hjelpe vennen min.meg og en annen venn prøver og hjelpe henne men føler ikke vi er tilstrekkelige, hva kan jeg gjøre?? Vi vil virkelig ikke miste henne spesielt når vi kan stoppe d.

Hei og takk for at du tar kontakt!

Det viktigste er at vennen din tør å be om hjelp, slik at han ikke går med selvmordstanker og andre vanskelige tanker alene!

Er det noen voksne du kan dele dette med som kan hjelpe deg å snakke med ham? Kanskje du kan ta det opp med helsesøster på skolen din, foreldrene dine eller en annen voksen du stoler på?

Du kan også ta kontakt via Mental Helses Hjelpetelefon eller nettjeneste og spørre om råd for hvordan du kan gå fram. Det er anonymt og gratis å kontakte dem, og de svarer på spørsmål om vanskelige ting i livet. De har også en chat som er åpen tirsdag-torsdag fra klokken 12.00 til 14.00, og mandag og onsdag fra kl. 20.00 til 23.00. På ung.no kan du lese mer om hvordan du kan hjelpe venner som har det vanskelig.

Vi håper du finner noen som kan hjelpe deg med dette! Skriv gjerne til oss igjen dersom det er mer du tror vi kan hjelpe deg med.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv