3. januar 2019

Vanskelig venn

Jeg har en venninne som har det veldig vanskelig. Det er mye vanskeligheter på en gang, og sliter psykisk med selvskading, går ned i vekt, selvmordstanker ol. Og jeg prøver så godt jeg kan å være positiv for henne men når jeg prøver sier hun bare negative ting om det jeg nettopp sa, på en måte slik: meg: bare prøv å slappe av å ta det med ro❤️ Hun: men jeg kan jo ikke det, jeg kommer til å dø. Meg: nei! Du kommer ikke til å dø❤️ Jeg skal passe på deg hun: nei d kan du ikke, fordi jeg blir bare 14 år. Jeg blir veldig sliten av dette, men hun var en utrolig god venn før hun fikk problemer❤️ Hva skal jeg gjøre?

Hei,

Fint at du kontakter oss.

Vi forstår at venninnen din sliter og at hun trenger hjelp. Hun er heldig som har en venninne som deg!

Vi vet ikke hva  venninnen din sliter med, men vi synes at du skal snakke med noen voksne du stoler på om dette. Det kan hende at venninnen din ikke ønsker at du skal gjøre det, men vi tror det er lurt likevel.

Du kan snakke med foreldrene dine eller helsesøster på skolen. Kanskje har du også en lærer som kan gi deg eller dere noen gode råd.

Dere kan også ringe til Hjelpetelefonen 116 123. Hjelpetelefonen er åpent hele døgnet og tjenesten er gratis. Her kan du få råd og tips hvis livet er vanskelig.  Du/dere kan også gå inn på nettsiden til sidemedord.no. Dette er et tilbud til alle som trenger å dele tanker og følelser med noen.

Det er viktig at venninnen din får hjelp, men det er også viktig at du ikke føler at du har ansvar for at hun skal ha det bra alene. Her må noen voksne komme inn og hjelpe til.

Er det noe mer du lurer på, så kontakt oss gjerne igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv