20. mars 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

vanskelig i live

ka ska æ gjøre når nesten alle i live mitt går i mot mæ? æ krangle me bæstevennina mi fordi æ snuse og æ e deprimert og kutte mæ sølv og æ klare ikkje og slutte. og i venne gjengen min så har d vært hasj,alkohol,røyk og snus og æ har forandra mæ så mye at de gammle vænnan mine ikkje vil være me mæ så no har æ de hær nye som gjør alt den hær galskapen som æ nevnte oppfor. mamma og pappa vet at æ snuste og dæm e skuffa og dritt sur på mæ æ slitt i live fra før så no vet æ ikkje helt ka æ ska gjøre æ orke ikkje live mer.

Hei,

Vi forstår godt at du har det vanskelig nå, og det virker som du selv også ser at du er på vei et sted du ikke vil. Det er bra. Da har du et godt utgangspunkt for å komme videre.

Det er viktig at du får hjelp til å løse situasjonen du er i. Spesielt at du får hjelp til å slutte å kutte deg og kommer ut av de negative tankene om livet ditt.

Mange som har det tungt får det bedre hvis de finner noen de kan snakke med. På helsestasjonen for ungdom er det mange voksne som er gode på å snakke med ungdommer om vanskelige ting. Vi synes du skal prøve å snakke med noen der.

Det kan også være lurt å tenke på om du har noen i nærmiljøet ditt som kan være en trygg voksen du kan prate med. En lærer, helsesøster eller kanskje en tante eller onkel?

Fastlegen din kan også hjelpe deg, for eksempel med henvisning til psykolog. Psykologen kan hjelpe deg med å sortere følelsene dine.

Hvis du ikke klarer å snakke med noen direkte akkurat nå, kan du kikke på nettsiden til mental helse. Du kan du også ringe på 116 123.

Vi håper du gjør dette så fort som mulig slik at du kan få det bedre!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv