7. november 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Vanskelig hjemme

Hei! Jeg har en venninne som ikke alltid har det så greit. Hun kommer ofte hjem hvor mammaen er sur og sier hun ikke gjør mye hjemme osv, hun truer med å ta bort planene hun har i helgene, hun må trekke seg fra russebuss osv. Hun truer også med at hun må flytte ut, dette sier hun ofte. Denne jenta er 17 år (01). Hun får beskjed om at hun må flytte til faren sin som langt vekke. Dette hører hun veldig veldig ofte. Jeg som venninne, nesten storesøster vil være der for henne og jeg har sagt at hun bør kontakte noen profesjonelle, det jeg lurer på er hvem kan jeg eller hun kontakte?

Hei, og takk for at du skriver til Barneombudet.

Så hyggelig at du vil hjelpe venninnen din! Vi forstår at hun ikke har det så lett, og da er det veldig fint å ha gode venner som deg.

Det er helt riktig at venninnen din bør snakke med noen voksne om dette. Vi anbefaler at hun først snakker med en lærer eller med helsesøster på skolen. De kan ofte være til god hjelp og vet hvilke andre tilbud som finner. Hvis det er andre voksne venninnen din stoler på så kan hun også snakke med de. Dette kan for eksempel være en trener eller lignende.

Det finnes en rekke tilbud for barn og ungdom som man kan kontakte på nett. Vi hos Barneombudet har laget en oversikt over steder man kan ringe eller chatte med her.

Vi håper at venninnen din får hjelp til å snakke med noen slik at hun får det bedre. Ta gjerne kontakt igjen om du skulle lure på noe mer!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv