2. mai 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Utslitt

Jeg orker ikke mer av livet! Jeg er helt utslitt av skolen. Det er skole hele dagen. Jeg vil bare dø. Jeg er helt utslitt. Ingen av lærerne liker meg fordi jeg er ukonsentrert. Jeg skal kansje dø fordi jeg ikke orker mer. Det er alt for mye hele tiden! Jeg er utslitt. Hva skal jeg gjøre?

Hei!

Så bra at du skriver til oss.

Vi er lei oss for å høre at du er så sliten – sånn skal det ikke være! Det er viktig for oss å si du kan få hjelp og at ting vil bli bedre.

Det er viktig at du snakker med noen voksne rundt deg som du stoler på. Det kan være foreldrene dine, en lærer, helsesøster eller andre i familien. Forsøk å fortelle hvordan du har det, og at det blir for mye for deg. Du skal ikke gå rundt med disse tankene alene. Du skal ikke ha så mye å gjøre på skolen at du blir så sliten!

Du kan også ringe til Hjelpetelefonen. Dette er et døgnåpent tilbud der du kan snakke om vanskelige temaer. Telefonnummeret til Hjelpetelefonen er 116 123 De har også en egen nettside som heter sidetmedord.no.

Skolen må også få vite at du er så sliten. Rektor og lærerne skal passe på at du ikke har for mye å gjøre, og at oppgavene er tilpasset deg. Du har rett til å ha det bra på skolen, og verken lærere eller elever har lov til å behandle deg dårlig. Det er rektor sitt ansvar at du får riktig undervisning, og at du har det bra på skolen.

Vi håper og tror at du snart får det bedre!

Hvis du trenger det, så ta gjerne kontakt med oss igjen – Send oss en ny melding eller ring oss på 22 99 39 50. Spør etter Silje eller Elin. Vi har åpent mandag til fredag. Vi prioriterer alltid barn og unge når de ringer oss!

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

Spørsmålsarkiv