14. februar 2020

Utroskap og samlivsbrudd

Jeg er ei jente på 15, som er litt deperimert ettter at pappa plutselig flyttet fra meg, mamma og søskene mine her om dagen. Grunnen er at han har truffet en dame, som fremdeles bor sammen med mann og barn. Men pappa og hun dama skal flytte sammen snart. Foreldrene mine har kranglet mye i den tiden de har vært sammen, og pappa har bestemt mye her hjemme. Pappa har skreket ut til mamma at han vil ta livet sitt om mamma ringer mannen til den nye damen til pappa. Jeg vil ikke ha den dama inn i livet mitt, ikke mine eldre brødre heller. Ikke greit at pappa i lang tid har vært utro med en ikke singel dame bak ryggen min heller. Nå bor pappa på campingen her i bygda, det snakkes mye om hva han har gjort og mange vet det. Han er også mye sint og ikke snill med mamma. Alt er bare trist nå, orker snart ikke å gå på skolen og mamma er sykemeldt. Hva burde jeg gjøre?

Hei, så fint at du skriver til oss!

Vi forstår godt at du synes dette er vanskelig. Det høres ikke noe greit ut å ha det sånn som dere har det nå.

Det er viktig at du vet at ting nok blir bedre. Dere er i en vanskelig situasjon akkurat nå, men det blir ofte enklere etterhvert.

Vi tror det er lurt at du finner noen du kan prate med om hvordan du har det. Ofte kan det hjelpe å snakke med noen om det som er vanskelig. Da kan det bli lettere for deg. Det kan være en lærer, helsesykepleier på skolen eller en annen voksen du stoler på. Det finnes også flere telefon- og chattetjenester der du kan snakke anonymt med noen, og få råd til hva du kan gjøre. Du kan for eksempel ta kontakt med Kors på Halsen eller nettsiden sidetmedord.

Du og foreldrene dine kan også få hjelp til å løse denne situasjonen på en best mulig måte. Både familievernkontoret og barnevernet kan gi veiledning og hjelp til foreldrene dine om hvordan de kan løse dette på en best mulig måte for deg og søsknene dine.

Her kan du finne familievernkontoret der du bor. 

Her kan du finne barneverntjenesten der du bor.

Vi håper dette svaret var til hjelp, og at dere får det bedre!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv