1. oktober 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Utestenging

Hei jeg er en jente på 12 år.
Jeg får egentlig ikke lov til og være på denne siden av mamma men har det vanskelig så gjør det likevel.
Dere skjønner i klassen min er det 4 jenter som utestenger meg hele tiden i hvert friminutt hver dag når det er skole.De sier at på ufohuska er det bare plass til fire 7.klassinger og 5 av små klassene, men med meg og de andre 4 jentene blir det 5 og da sier de at det blir for mange. Jeg har snakket med læreren min og hun sier at de skal ta det opp med miljøarbeider og rektor men de sier at det tar nok noen uker. JEG ER LEI av dette her og jeg orker ikke mer og jeg vet ikke helt om mobbing er også utestenging?Hva kan jeg si nå?

Tema: Mobbing

Hei, så fint at du har skrevet til oss i Barneombudet.

Dette er en side som alle barn skal kunne bruke.

Det jentene på skolen gjør mot deg er ikke greit, og vi skjønner at det er vanskelig for deg. Det er ikke lov å plage andre, og du har rett til å ha det trygt og godt på skolen. Å bli steng ute, få stygge blikk eller bli baksnakket – det er ikke lov. Det skal rektor stanse fort!

Det er ikke riktig at det skal ta noen uker å få hjelp. Rektor må ordne opp på 5 dager. Skjer ikke det, så kan du eller mamman din si fra til Fylkesmannen. Fylkesmannen er den som skal passe på at skolen gjør det de skal for å stoppe mobbingen, og kan bestemme hva skolen skal gjøre. Her finner du fylkesmannen: her.

Vi har skrevet litt mer om mobbing på skolen og hva du og foreldrene dine kan gjøre på denne siden.

Vi håper dette er til hjelp, og at det løser seg raskt. Hvis ikke, må du gjerne skrive til oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv