11. februar 2020

URETTFERDIGHET!!!

Norge har vært veldig urettferdige mot meg…
Min pappa har vært utvist i 9 år når han var utvist var jeg og mamma på grensen til å være fattige, det var såå flaut fordi når folk spurte om jeg ville være med på kino, tusenfryd, svømmehall, kafé, rush, slalom, konserter osv. Så måtte jeg alltid svare nei…
Fordi jeg forsto jo at vi ikke hadde nok penger til det..
Pappa har nettop fått lov til å komme til meg når jeg er 10 år (snart 11).
Han fikk ikke komme før jeg og mamma hadde ringt å sagt at vi krevde å få et møte med UDI.
Nå vil jeg gjøre det samme med NAV jeg lurte på om dere ville hjelpe meg med det?
Jeg vil ha hjelp til dette fordi at mammaen og pappaen min ikke skilte seg og da fikk ikke jeg de samme pengene som andre barn får som bare bor med en forelder.
Jeg vil møte nav å vite hvorfor barn som oss ikke får det…
Er ikke dere enig i at dette er veldig urettferdig?
Vet dere at det er barn som meg med utviste foreldre ikke har rett til å få penger slik at man kan gå på hobbyer og kino og slike ting som de andre barna gjør? Vet dere at slike barn som meg har det sånn? Jeg føler at jeg ikke er like verdifull for de som de andre barna… På skolen så lærer vi om barnerettighetene og selv om læreren visste at jeg ikke hadde min pappa her og at jeg aldri hadde penger til å kjøpe ski og sånne ting som alle de andre barna hadde fordi at jeg ikke hadde sånne penger som andre barn av en foreldre som var alene fikk. Så jeg synes det var trist å lære om barnerettighetene og det sa jeg til læreren men likevel så måtte jeg høre på dem.. Synes dere at det er rettferdig når jeg ikke har de samme rettighetene som andre barn? Uansett det viktigste jeg synes det er at jeg må få snakket med Nav slik at de kan forklare hvorfor.
Vil dere hjelpe meg???

Hei!

Så fint at du skriver til oss om dette. Vi forstår godt at du synes det er urettferdig at du ikke kan få være med på samme ting som andre barn. Vi mener også at alle barn skal ha de samme rettighetene og mulighetene.

Vårt råd er at du tar kontakt med Barnas Jurist. Det er en tjeneste som gir gratis rettshjelp til barn og unge. De kan hjelpe deg med å snakke med NAV, og få oppfylt rettighetene dine.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv