17. januar 2019

Tvingt

Hva skal jeg gjøre? Det er en ting jeg har gått på i et år, jeg er veldig sikker på at dette ikke er noe for meg. Jeg liker det ikke, men jeg blir tvingt, er det liv til å tvinge barn til å gå på ting? De vil ikke høre på min mening heller. Det handler om et instrument, mamma vil at jeg skal spille samtidig som jeg synger, så dette er bare for mammas skyld! Hun vil at jeg skal på det i et år!! Jeg klare bare ikke mer av det! Det hjelper ikke å snakke med dem heller for da sier de bare: «du er så negativ til ting!» Hva skal jeg si eller gjøre?

Hei!

Det finnes ingen regel som sier at foreldrene dine kan tvinge deg til å drive med noe du ikke vil selv!

Din mening er veldig viktig når det gjelder hvilke fritidsaktiviteter du selv skal drive med. Siden du er 11 år må foreldrene dine høre på deg og legge vekt på det du mener. Fra du er 12 år skal det legges stor vekt på det du selv mener. Det er jo ikke noe poeng at du bruker masse tid på noe du selv egentlig ikke vil.

Vi vil anbefale deg å snakke med dine foreldre om dette, og forsøke å forklare dem hvorfor du ikke har lyst til å drive med dette lenger. Kanskje du også kan snakke med en lærer på skolen eller med helsesykepleier om det først? Kanskje de kan gi deg noen gode råd eller tips om hvordan du kan fortelle dette til foreldrene dine.

Vi hos Barneombudet har også laget noen tips til hvordan man kan snakke med foreldrene sine om vanskelige ting.

Lenke til nettside om hvordan du kan planlegge en samtale med foreldrene dine

Det beste er om du og foreldrene dine kommer fram til en løsning som dere er enige om!

Vi håper dere finner ut av dette!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv