20. oktober 2017
Dette spørsmålet og svaret er over 2 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Tvinges til den andre foreldren(2)

Hei! Jeg beklager men den siste setningen forsvant. Jeg lurte på om mora mi hadde rett i det ho gjorde når jeg aboslutt ikke ville ut til faren min? Det kom til det nivåe hvor jeg gråt på vei ut dit. Også med tanke på at jeg flere ganger sa jeg ikke følte meg trygg eller komfertabel på noen som helst måte. Jeg spurte læreren min, men ho sa ho ikke kunne blande seg inn i saken siden det var "mamma som bestemte."

Hei,

Takk for at du skriver igjen. Da har vi forstått spørsmålet ditt riktig, selv om teksten falt bort.

Svaret vårt blir det samme, men vi vil gjerne legge noe til. Du skriver at du ikke føler deg trygg eller komfortabel når du er hos faren din. Du har også fortalt det til moren din som likevel tvinger deg. Og til en lærer som mener hun ikke kan blande seg inn i saken.

Du skriver ikke hvorfor du ikke føler deg trygg hos faren din. Det kan være at de voksne ikke helt har forstått hvor ubehagelig det er for deg, så det er viktig at du forteller så mye som mulig, slik at de forstår. Hvis du ikke føler deg trygg eller tror at du på en eller annen måte kan bli skadet, er det viktig at du sier fra med en gang. Si nøyaktig hva du er redd for.

Hvis du ikke føler deg trygg kan du også ringe alarmtelefonen for barn og unge 116 111. De som jobber der er flinke til å snakke med barn og ungdom og vet hvordan de skal hjelpe. Det er gratis å ringe dit.

En annen mulighet er å ta kontakt med Kors på halsen. På Kors på halsen kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. De hører på det du har å si og hjelper deg om du vil. Du kan være anonymt og det er gratis.

Og som vi skrev i går kan du også kontakte familievernkontoret der du bor. Familievernkontoret kan hjelpe foreldrene dine med å forstå hva som er best for deg.

Hilsen oss hos Barneombudet.

Spørsmålsarkiv