28. februar 2020

Tving

Jeg vil ikke til pappa! er det lov å tvinge meg når jeg ikke vil se han! mamma og alle prøver å tvinge meg. har ikke sett pappa siden jeg var 3. jeg liker det som det er. vær så snill hjelp meg! Jeg vil bare ikke!

Hei, så fint at du skriver til oss.

Vi skjønner at du synes dette er vanskelig. Vi tror at du også har skrevet til oss før.

Foreldrene dine kan bestemme at du skal møte faren din, men de skal gjøre dette på en måte som er til det beste for deg. De skal også høre på hva du tenker og mener, og ta hensyn til det. Det er derfor viktig at moren din får vite hvordan dette føles for deg. Hvis moren din trenger å snakke med noen om dette kan hun ta kontakt med Familievernkontoret.

Hvis du har snakket med moren din, men føler at hun ikke tar det du sier på alvor, eller du synes det er vanskelig å snakke med henne, kan det være lurt å snakke med en annen voksen. Det kan være helsesykepleier på skolen, en lærer du liker eller en annen i familien din. Ofte kan det hjelpe å snakke med noen om det som føles vanskelig. Du kan også spørre den voksne om hjelp til å snakke med moren din. 

Det finnes også flere telefon- og chattetjenester du kan kontakte uten å si hvem du er. Kors på halsen er en tjeneste der du kan snakke, skrive eller chatte med voksne om det meste. De som svarer er gode til å lytte, snakke og støtte barn og ungdom, og de kan gi deg råd hvis du ønsker det.

Vi håper dette kan være til hjelp, og at det ordner seg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv