26. februar 2019

Tvangsflytting

Foreldrene mine vil flytte til Canada pga at vi har en familie der, men jeg vil ikke det! Og eneste grunnen til at de vil flytte er for å tjene mer penger og de har ikke spurt meg engang om hva jeg vil dem forventer bare at jeg skal bli med. Jeg hater dem så mye når jeg sier at jeg ikke vil så klikker de og sier at jeg kan Holde kjeft for det skjer uansett. De er utrolig respektløse og bryr seg bare om seg selv og jeg er aldeles ikke lik som dem.hva kan jeg gjøre for å ikke flytte?

Hei!

Det finnes nok ikke så mye annet å gjøre enn å snakke sammen på nytt.

Prøv om dere kan snakke om det på en rolig og ordentlig måte. Vårt råd er at dere setter av tid en dag det passer. Det kan være lurt at både du og foreldrene dine forbereder seg. Vi har samlet noen tips om til vanskelige samtaler med voksne her.

Hvis du er uenig foreldrene dine om å flytte er det viktig at du får fortelle om dine følelser til dem. Det er de som kan bestemme hvor dere skal bo, men de bør også høre på hva du mener. I samtalen kan dere for eksempel snakke om det å reise til Norge på besøk, og hvordan du ellers kan holde kontakten med de du ønsker.

Om du trenger noen å snakke med om dette kan du for eksempel ta kontakt med Kors på halsen. Her kan du chatte eller ringe for å få råd. Du trenger ikke fortelle hvem du er hvis du ikke vil det.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv