3. desember 2018

Tvang

Hei, jeg er en jente på 13 år. Min familie har alltid vært interessert i musikk og lignende, men jeg har egentlig aldri vært det. Jeg begynnte å synge som liten, og har alltid songet noen ganger i uka. Men problemet er at jeg egentlig er møkka lei av sang og musikk. Og min familie like blues og jazz, mens jeg liker vanlig pop og sånn moderne musikk. Jeg har prøvd å si det til dem på en rolig måte, men de blir sure og skuffet. Håper på svar 🙂

Hei,

Takk for spørsmålet ditt.

Det er ikke så lett å slutte med en aktivitet når man er redd for å skuffe foreldrene sine. Det kan være ulike grunner til at foreldrene dine vil at du skal fortsette å synge litt til. Selv om du synes det er vanskelig, så bør du snakke  med dem om hvorfor de mener at det er så viktig at du fortsetter.

Du bør også tenke deg om og finne grunner til at du ikke vil gå på sangen. Har du virkelig bestemt deg, så kan du også lage en liste over andre aktiviteter du ønsker å begynne på. Det kan ofte være lurt i en slik samtale.

Jo eldre du blir, jo mer skal du selv få lov til å bestemme over deg selv og fritiden din. Likevel er det slik at det er foreldrene dine som har ansvaret for deg og kan bestemme til slutt. Det beste er at dere finner en løsning på dette sammen.

Vi håper dette ordner seg for deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv