9. april 2019

Trussel fra lærer

Hei! Her om dagen så var bordene utenfor klasserommet vårt bomba med søppel og det så ikke ut. Da kom sosiallæreren inn i klasserommet og sa han var dritt lei av at det alltid lå søppel utenfor vårt klasserom og at han hadde tatt bilder av de som satt der og så sa han at han hadde lyst til å ta kvelertak på oss. Skjønner han ble sur men synes det var veldig ubehagelig å høre. Er dette greit?

Hei!

Vi skjønner at du synes dette var ubehagelig. Det er ikke greit at en lærer truer elever med å ta kvelertak på dem. Læreren har lov å gi klar beskjed om at noe ikke er greit, men trusler om vold er ikke lov.

Alle elever har rett til å ha det bra på skolen. Opplæringsloven sier at verken lærere eller elever, kan krenke eller true elevene. Hvis en lærer gjør dette har rektor plikt til å ordne opp.

Hvis denne episoden gjør at du ikke har det bra, kan du klage til rektor. Rektor skal da lage en plan for hvordan han vil løse saken. På nettsiden vår har vi skrevet mer om retten til å ha det bra på skolen, og hva rektor skal gjøre.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv