20. mars 2020

Trusler

Hei, hjemme opplever jeg at moren min gir meg trusler. Jeg bor mest hos henne. Men jeg vil egentlig bor hos faren min. Det begynte med at hun truet meg med å anmelde pappa til politiet hvis jeg ikke ville bo hos henne. Dette gjorde meg veldig redd. Men pappa har ikke gjort noe galt, og han hjalp meg med å ikke være så redd. Selv har jeg OCD, og sliter med angst. Men mamma bryr seg ikke. Sist gang truet hun med å slå til meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det du forteller her er ikke greit. Foreldre har ikke lov til å true og skremme barna sine. Du kan ta kontakt med barnevernet der du bor. Du finner telefonnummeret deres på hjemmesiden til kommunen du bor i.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111 dersom du ikke har noen rundt deg du kan prate med. Dit er det helt gratis å ringe, og der jobber det voksne som er vant til å prate med barn og unge som har det vanskelig. De er også gode på å finne løsninger.

Når foreldre ikke skal bo sammen lenger lager de en avtale om hvor du skal bo. Denne avtalen kan man endre. Nå er du 12 år, og da står det i loven at foreldrene dine skal legge stor vekt på hva du mener om hvor du vil bo. Du kan be faren din om hjelp til å få endret avtalen. Ofte kan foreldre få hjelp på familievernkontoret når de er uenige om hvor barna skal bo. Akkurat nå er familievernkontorene stengt, men de har en telefon det går an å ringe til på 400 31 501

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

Spørsmålsarkiv