17. juni 2020

Trening

Kan foreldrene mine tvinge meg til å dra på trening hvis jeg ikke vil?

Tema: Bli hørt

Hei,

Takk for spørsmålet ditt.

Foreldrene dine kan forvente at du følger opp aktiviteter hvor du allerede er påmeldt. Det er litt annerledes dersom det er snakk om å slutte på en aktivitet til sommeren eller til jul. Når du er 13 år skal du selv ha mye å si om hvilke aktiviteter du ønsker å gå på, men du skal også lytte til råd fra foreldrene dine.

Vi antar at  foreldrene dine ønsker at du skal drive med noe fysisk i fritiden din. Kanskje er det derfor de vil at du skal gå på trening.

Uansett har barn rett til å bli hørt i saker som gjelder dem. Det vil si at foreldrene dine kan oppfordre deg til å fortsette med treningen, men de bør ikke tvinge deg. Jo eldre du blir, jo mer skal du få bestemme selv. Du er 13 år, og de bør ha god grunn til å nekte deg å slutte.

Samtidig skal foreldrene dine passe på at du er frisk og har det bra. Det er viktig at du er i fysisk aktivitet for helsa di. Hvis du ikke liker aktiviteten du holder på med nå, så kan du kanskje finne en annen idrett å drive med? For noen ungdommer hjelper det også å ta en pause til lysten kommer tilbake.

Det er viktig at du diskuterer dette med foreldrene dine, så håper vi at dere finner fram til en god løsning.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv