7. februar 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Tjukk

Overhørte mamma og pappa snakka om at jeg begynte å bli tjukk. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Jeg tenker med en gang at jeg må spise mindre, men jeg spiser ikkke spesielt mye fra før så jeg tenker det kan bli farlig. Og det er ikke noe sånn at heg blir mobba for det. Jeg vil vel si jeg er en av de flest liker på trinnet mitt så jeg har aldri følt meg noe usikker der. Men hjemme er det noe helt annet.

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Vi skjønner at det er vanskelig å høre foreldrene dine si dette, og at du blir usikker av det.

Det er viktig at du snakker med foreldrene dine om det du hørte. Dersom de mener at du begynner å bli overvektig, så må de forklare deg hvorfor de mener det og hva de tenker dere sammen kan gjøre videre. Dette er ikke noe som du skal løse selv.

Hvis du fortsatt føler deg usikker hjemme etter å ha snakket med foreldrene dine, kan det være lurt å snakke med en annen voksen du stoler på. Det kan for eksempel være helsesykepleieren på skolen din, eller en annen voksen i familien din.

Vi håper du får til å snakke med foreldrene dine om dette, og at dere kan finne løsningen sammen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv