4. september 2017
Dette spørsmålet og svaret er over 2 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Teaterfestival

Hei. Teater er noe jeg virkelig brenner for. Men foreldrene mine er skilt igvdet er skikkelig dårlig stemning mellom de.. Jeg går også på korps og det er det mamma som har "ansvaret" for, mens pappa har teateret. I det siste har pappa gått rundt og sagt at verken mamma eller noen i hennes familie får lov til å se noen av forestillingene. Dette er mitt siste år i teateret fordi jeg er blitt for gammel og jeg vil jo at alle skal kunne komme å se på meg. Det samme sa pappa i fjor på forestillingen da. Men jeg tok de med på en forestilling alikevel. Det ble syyykt dårlig stemning og jeg vet at det kommer til å bli mye verre nå. Teaterfestivalen er heldigvis ikke før mars, men jeg går rundt å bekymrer meg. Hva skal jeg gjøre?! Pappa har jo brukt som argument det at det er han som har betalt teateret så da er det han som eier det. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre…

Hei,

Så fint at du tok kontakt med oss om dette.

Dette er ingen grei situasjon for deg. Det er ikke du som skal sitte med ansvaret for å finne løsning på hvordan foreldrene dine kan samarbeide.

Du bør først og fremst snakke med faren din om hvordan du opplever dette. Forsøk å sett ord på hva du føler og tenker. Noen ganger kan det være vanskelig å ta opp slike tema med de voksne. Vi hos Barneombudet har laget noen råd og tips om hvordan man kan ta opp vanskelige spørsmål med voksne. Les litt mer her:  Lenke til side om hvordan snakke med en voksen om noe vanskelig

Mange foreldre sliter med å finne fram til gode løsninger. Som du beskriver kan det skyldes at de ikke klarer å snakke sammen uten å krangle. I slike tilfeller kan man kontakte familievernkontoret for å få hjelp.

På familievernkontoret hjelper de bl.a. foreldre som ikke bor sammen til å samarbeide om å være foreldre. Også barn og unge kan være med på slike samtaler, og hjelpen man får der er gratis. Du finner nærmeste familievernkontor her: Lenke til side over alle familievernkontor.

Håper dere greier å finne ut av dette. Det er jo kjempehyggelig om du kan få bestemme hvem du ønsker å invitere på din siste teaterforestilling.

Vi håper det ordner seg!

Hilsen oss i Barneombudet.

Spørsmålsarkiv