16. mars 2017
Dette spørsmålet og svaret er over 2 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Taushetsplikt

Moren min fortalte kontaktlæreren min at jeg snakker med psykolog/går til BUP.
Nå virker det som en annen lærer jeg har, også vet om dette. Hu har ikke nevnt noe om det, men ut i fra måten hun oppfører seg virker det sånn.
Hvis det er tilfelle at kontaktlæreren min har sagt dette til en annen lærer, er det da sånn at det er å bryte taushetsplikten eller er det lov?
Takk for svar

Hei

Takk for at du spør oss om taushetsplikt.

Det er ikke slik at en lærer kan fortelle en annen lærer at du går til BUP. Eneste unntaket fra dette er dersom du eller foreldrene dine har gitt læreren lov til dette. Hvis du lurer på om dette har skjedd, kan du spørre kontaktlæreren om det.

Det finnes situasjoner der det kan være lurt at flere lærere vet om din situasjon. Dette skal i så fall skolen avtale med deg og foreldrene dine. Det kan være lurt at du spør foreldrene dine om de har gitt læreren lov til å fortelle til andre lærer at du går til psykolog.

Hvis du eller foreldrene dine ikke har gitt læreren lov til å fortelle det til andre på skoen, kan det være brudd på taushetsplikten å fortelle dette videre.

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv