3. juli 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Tannregulering

Hei!
Må eg ha tannregulering grunnen er at tennene ikkje står på rad slik dei skal. Det ser stygt og kleint ur. Klossene ser skarpe ut.

Hei!

Hvis tannlegen din mener at du bør ha tannregulering, henviser han eller hun deg til en reguleringstannlege.  Det kan være fordi tennene dine står slik at du vil få problemer som voksen eller at de nye tennene dine ikke kommer ut på riktig plass.

Fram til du er 16 år er det foreldrene dine som bestemmer om du skal ha regulering, men du skal få mulighet til å si hva du mener om saken og de skal lytte til deg.

Tannregulering kan være litt vondt i starten, men du får med en voks som du kan bruke på klossene til du venner deg til dem. Da blir de ikke så skarpe. Vi vet at mange ikke synes det er så fint, men da skal du huske at det er veldig mange på din alder som bruker det, og det er jo bare en liten del av livet ditt du skal bruke det. Og så får du veldig fine tenner etterpå!

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv