10. oktober 2019

Svømming

Hei! Jeg er en jente på 13 år som akkurat har begynt i 8 klasse. Jeg fikk hvite at vi skal ha svømming må snart, og det har godt i hode på meg hele dagen + at jeg sliter med og sove når jeg tenker på det. Jeg har vannskrekk som vil si at jeg er veldig redd for og dukke med hode under vann. Jeg hadde en periode der jeg var veldig glad i og dukke men den ene dagen ble jeg tett i ørene og etter det har jeg ikke turt og dukke. Jeg ble tett i ørene i 4 klasse da vi hadde svømming. Jeg blir spesielt redd og tenke på at vi skal ha svømming med hele klassen min, spesielt når jeg ikke har så godt forhold mellom guttene. Er kjempe redd for at noen skal gjøre narr av meg eller noe lignende. Har du noen tips til hvordan jeg kan takle dette?

Hei!

Så fint at du skriver til oss om dette.

Vi tror det er lurt at du snakker med læreren din eller med helsesykepleier på skolen, gjerne sammen med foreldrene dine. Fortell akkurat hvordan du har det og be om råd og hjelp for at det skal bli lettere for deg å delta i svømmingen. Da kan du og skolen lage en plan sammen for hvordan dere vil løse dette. Du er nok ikke alene om å ha det sånn, og det kan godt hende at læreren din har noen gode forslag til løsning.

Du har rett til å få tilpasset svømmeopplæring hvis du trenger det. Du har også rett til å ha et trygt og godt skolemiljø. Det betyr at skolefagene – også svømmetimen, må være lagt opp på en måte som passer dine behov og gjør at du føler deg trygg. Hvis du blir redd og gruer deg slik som nå, så må skolen ta hensyn til dine ønsker og behov, og finne en løsning i samarbeid med deg. Det er derfor viktig at skolen får vite hvordan du har det. Skolen har ansvar for å sørge for at du har det bra på skolen. 

Vi håper det ordner seg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv