25. juni 2018

Strenge foreldre

Hei, ehm. foreldrene mine er veldig strenge. Med en gang jeg kommer hjem fra skolen må jeg jobbe 1 time med skolearbeid.og må øve til prøve lenge hver dag. får veldig liten til til å være ute med venner.Får bare internett i 2 timer i løpet av en hel dag. Pluss at faren min er sur hele tiden. HELE TIDEN. han bare går å furter. er nesten aldri glad og er bare sur. Jeg føler jeg blir deprimert av å være hjemme og prøver å være ute av huset så mye som mulig. Det verste er at: når jeg ser pappa skal ikke jeg se glede og morsomhet? men nei, når jeg ser pappa ser jeg en sur mann som ikke gjør noe annet enn å kjefte på meg.
Så det jeg lurer på er, hva synses dere om dette? er det akseptabelt?

Hei,

Fint at du kontakter oss.

Familier er forskjellige. Vi kan likevel forstå at du synes at faren din er litt streng, men vi vet ikke hvorfor han velger å være så streng overfor deg.

Har du forsøkt å snakke med ham om det? Vårt beste forslag er at du finner en anlednig hvor du kan ta dette opp med ham. Det beste er å gjøre det når dere ikke kranger, men at stemningen er ok mellom dere. Vi hos Barneombudet har laget en side som heter «Den vanskelige samtalen med en voksen». Vi tror du vil finne noen gode tips her.

Er det slik at du føler deg utrygg på faren din, så bør du ta dette opp med moren din eller en annen voksen du stoler på. Det kan være en lærer eller helsesøster på skolen. Du kan også diskutere med en av dem om hva de tenker er greit eller ikke er greit at faren din setter grenser for.

Du må gjerne ta kontakt med oss igjen dersom du har flere spørsmål du ønsker å ta opp med oss.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv