13. august 2019

Støtte til å flytte hjemmefra

Hei, jeg er 17 år nå, men tenker mye på når jeg blir 18 år og kan flytte hjemmefra. Mange bor hjemme en god stund etter fylte 18 fordi det er for dyrt. Men hva er grunner nok for å få støtte på særegne grunner.

Min lillesøster er mulihandicapet. Vi har Nattevakt hos oss hver natt nede i stua vår. Vi har også flere ganger i uka BPA er hjemme hos oss. Vi har ikke det største huset og det blir derfor ganske trangt og man får veldig lite privatliv. Så det er ikke noe normalt hjem i den forstand. Hun sover også rundt 12 på dagen å vi må derfor være stille rundt den tiden. Jeg har ikke ofte med meg folk hjem, hvertfall aldri flere styk. Vi har ikke mye mulighet for å ha filmkveld med venner eller noe. Fordi situasjonen er som den er.

Jeg ønsker derfor å kunne flytte ut når jeg er 18-19 år. Men jeg tviler på at jeg har råd. Lurer derfor på om det er en grunn nok for å få støtte. Synes ikke det er så kjekt å måtte bo slik som jeg bor nå. Går greit nå, men jeg vil jo ha mulighet til å ha venner over og ha mer privatliv enn bare på soverommet.

Hei, og takk for spørsmålet ditt!

Vi forstår at du har behov for mer privatliv. Det er dessverre vanskelig for oss å svare på om du har krav på støtte. Det vil være en vurdering av akkurat din situasjon.

Vårt forslag er at du tar kontakt med Barnas Jurist. De gir gratis rettshjelp til barn og unge under 25 år. Du kan høre om de kan hjelpe deg med å se på saken din og finne ut om du har krav på støtte. Du finner informasjon om hvordan du kan kontakte dem her.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv