12. desember 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

storesøstra mi vil ikke være hos meg ,pappa og mamman min

hei.jeg er ei jente på 3 år,jeg savner storesøstra mi,hu er 12 år,hun vil ikke være hos meg,pappa og mamman min lengere.hva vi gjøre,hva slags rettigheter har pappa?dette går ut over hverdagen min for at jeg savner søstra mi.pappa og mamman hennes har dålig kominikasjon.hun mot arbeider alt pappa gjør..hjelp motas.

Hei.

Det er leit å høre at dere har det sånn.

Barn har rett til å være sammen med begge foreldrene sine. Det er foreldrenes ansvar at de setter barnets beste først. Det er også foreldrenes ansvar at de samarbeider til beste for barnet, og at de ikke snakker dårlig om hverandre foran barna.

Mange barn har det vanskelig fordi foreldrene ikke klarer å samarbeide. Det er ikke bra. Familievernkontoret er et sted foreldre som ikke klarer å samarbeide kan få hjelp. Vi foreslår at mammaen og pappaen til storesøster tar kontakt med dem. Når de voksne skal finne ut hvordan ting kan bli bedre, er det viktig at de spør storesøster om hvordan hun har det, og hva hun ønsker seg for at livet skal bli bedre for henne.

Vi håper dere finner ut av det.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv