2. juli 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Stemoren min går gjennom tinga mine på rlmmet mitt

Hei stemoren min flrtsetter å gå gjennom sekker, søppelkasser og etc på rommet mitt. Har hun egentlig liv til dette? Har prøvd å si før at soverommet mot er et fristed for meg og at det er noe jeg(tror jeg) har rett på å ha men det virker ikke som om dette går inn på henne. Hun irriterer seg også på at jeg skjuler meg selv om hun kommer inn på rommet mitt og jeg feks. Ikke har på by selv om jeg sier at jeg er sjenert og synes det er ukomfortabelt å være halvnaken foran henne. Håper dere kan hjelpe meg med hva jeg evt kan si og gjøre for å gjøre endringer på hvordan ting er i hjemmet mitt på denne fronten.

Hei!

Barn har rett til privatliv. Det står i barnekonvensjonen. Ingen har lov til å gå gjennom sakene dine, eller komme ubedt inn på rommet ditt, uten at de har en god grunn til det.

Faren din, og delvis stemoren din, har ansvar for å passe på deg til du er 18 år. Dessuten bor du hjemme hos dem, i deres hus. Det gir dem en viss rett til å følge med på hva du driver med. Vi synes likevel det stemoren din gjør høres ut til å være over streken – med mindre de hjemme har grunn til å tro at du gjør noe som er farlig for deg selv eller andre. Det kan være knyttet til rus, hva du driver med på nettet, eller liknende.

Når du er hos faren din er det han som har hovedansvar for deg. En ting du kan gjøre er å ta dette opp med ham, og spørre om dere kan lage noen regler for hva som er greit og hva som ikke er greit. Disse reglene må både du og stemoren din respektere.

Hvis du synes det er vanskelig å snakke med faren din om dette, har vi laget noen tips du kan se på når du forbereder deg. Du kan også ta med en annen voksen du stoler på, eller vise ham det vi har skrevet her og så snakke om det.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv