26. november 2019

Stefaren min er voldelig og jeg blir forskjellsbehandlet pluss jeg har ikke privatliv

Jeg føler jeg blir skikkelig trakassert hjemme av stefaren min. Jeg glemte å vaske noe idag så klikket han i vinkel og dyttet meg inntil veggen og var veldig tøff i språket. etter det så går jeg ned på rommet for og være litt alene, så var jeg alene litt så skulle jeg gå inn på badet og stelle meg, så var lillebroren min der og han hadde vært der veldig lenge så jeg sa at han skulle forte seg ( på en fin måte) så svarte han på en frekk måte tilbake så jeg sa at han må snakke fint så hører jeg stefaren min rope slutt å plage han og sutre| så svarte jeg jeg gjør ikke det , det var første gangen jeg sa det. så klikket han igjen og løp ned til meg og dyttet meg ned på sengen og sto med bena inntil meg ( jeg prøvde å flytte på meg men han bare dro meg tilbake)så tok han en kalender jeg betalte 600kr ( den var veldig spessiell)for og rev den i 2 stker, jeg sa Sa jeg få den tilbake før og etter han hadde ødelagt den så sa han nei du må oppføre deg jævla drittunge. og vær gang jeg går forbi han så ser han feks på rumpen min eller andre steder. og vis jeg feks er ferdig med å dusje å skal gå inn på vaskerommet for og finne noe så løper han ja han løper ned for og se meg og kommer med en unskyldning for at han skal være der. vær gang jeg skal opptrappen eller ned så skal han det også, og da går han inntill meg da mener jeg det nesten helt inntil. jeg har prøvd å snakke med dem om det men de mener jeg bare lyver, jeg har kontaktet barnevernet flere ganger men dem tar ikke tak i det. flere sånne episoder har skjedd men igen tar det serriøst!!!!! ikke si til meg at jeg burde snakke med en voksen siden jeg har prøvd dette i 3 år nå men ingenting hjelper,vurderer å ta selvmord siden ingen faens personer tar dette alvorlig

Hei,

Så fint at du skriver til oss om det du opplever. Det er ikke ok å ha det sånn som du forteller.

Det er moren din som har ansvaret for at du har det bra hjemme. Hun skal lytte til deg når du forteller og ta det du sier på alvor. Dersom moren din ikke lytter til deg, er det dessverre ganske sårbart.

Barnevernet skal ta deg på alvor, men er viktig å vite at det skal mye til for at barnevernet kan gripe inn i en familie dersom foreldrene ikke ønsker det. Det er heller ingen andre som kan gjøre en forskjell i din familie dersom de voksne ikke ønsker det selv.

På oss så virker det som du opplever at moren din ikke forstår hvordan du har det, eller ikke klarer å se dette fra din side. Da trenger du kanskje at noen hjelper deg i samtalene med moren din?

Vi skal ikke bare be deg om å snakke med en voksen, for det skjønner vi at du har gjort. Likevel er det sånn at det er moren som kan gjøre en forskjell på hvordan du har det hjemme. Det er hun som må hjelpe deg å sette grenser for hvordan stefaren din behandler deg. Dersom du og moren din ikke snakker godt sammen om dette, kan det være lurt om du tenker på en voksen dere begge kjenner og stoler på, som kan hjelpe dere å snakke bedre sammen. Kanskje du har en tante, bestemor eller en venn av familien?

Dere kan også be om hjelp fra familievernkontoret til å få til en god samtale. Deres jobb er å hjelpe familier som har det vanskelig til å få det bedre sammen. Du kan ta kontakt å be om å få snakke med noen om det du opplever, og bestemme deg om du vil be dem om hjelp til å få til en god samtale med moren din.

Du skriver ikke noe om faren din. Men dersom faren din også er en del av livet ditt, har han også en plikt til å hjelpe deg dersom du ber om det.

En ting som kan være lurt er å forberede seg med å skrive ned de tingene som skjer. Skriv ned dato, klokkeslett og hva som har skjedd. Da vil det være lettere å ta frem eksempler når du snakker med moren din.

Hvis du tror det er lurt kan du vise moren din det du har skrevet til oss, og hva vi har svart. Vi har også laget noen tips til den vanskelige samtalen med en voksen som du kan se på.

Får du det veldig vanskelig og trenger å prate med noen på telefon eller chat anbefaler vi at du tar kontakt med Hjelpetelefonen. Selv om de ikke kan hjelpe deg konkret, kan det være fint å ha noen å snakke med som vet hvordan det kjennes å ha det veldig vanskelig.

Vi håper du snart får det bedre!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv