19. august 2019

Spiseforstyrrelse

Jeg sliter med mat og har en usunn vekt, jeg har ikke sakt det til noen (at jeg sliter med å spise) er redd for at hvis noen finner ut av det vil de sende meg til avdeling for spiseforstyrrelser. Jeg klarer bare ikke å få i meg mat. Men vil ikke på no sykehus eller no institutt, hva er aldersgrensen på sånne ting, og kan noen legge inn noen uten at de vil det?

Hei og takk for at du skriver til oss.

Det er leit å høre at du sliter litt med spisingen!

Vårt beste råd er at du snakker med en voksen om hvordan du har det nå. Det kan være foreldrene dine, en lærer du stoler på eller helsesykepleieren på skolen. Helsesykepleieren er veldig vant med å snakke med barn som har det vanskelig. Synes du det er vanskelig å snakke om, så har vi laget noen råd om hvordan ta den vanskelige samtalen med en voksen. 

Hvis du bare vil snakke med en voksen og være helt anonym, kan du prøve å ringe til Kors på halsen på telefon 800 333 21.

Lenke til Kors på halsen

Du kan også ringe til Mental helse ungdom på 09871. Hjelpetelefonen er en gratis døgnåpen telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Du kan være anonym og de har taushetsplikt.

Man kan bare legges inn mot sin vilje dersom situasjonen er veldig alvorlig. For eksempel kan du bli tvangsinnlagt på et sykehus hvis foreldrene eller legen din er redd for at du skal ta livet av deg. Det er foreldrene dine eller legen din som kan bestemme om du kan legges inn mot din egen vilje.

Fordi du er 13 år så skal det også legges stor vekt på det du selv mener om saken. Det er derfor lurt om du først snakker med en voksen du stoler på og forsøker å få den hjelpen du trenger.

Vi ønsker deg masse lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv