16. november 2018

Sosialt

Hei. Jg har begynnt på us dette året. Å i starten begynnte jeg å henge med litt feil folk begynnte å røyke og drikke osv. Men jg fant ut at de ikke var bra for meg. så jg beholt 1venn av de og fant noen andre å de røyker å drikker de å men de nekta å gi meg noe, som er bra. Men mamma og pappa fant røyk pakkene mine fra de andre vennen min og at jg har drukket. De går gjennom vær eneste samtale på snapen min og mld+jeg får ikke lov til å være med noen som henger ute eller er trøbbel. De tvang meg også til å slå opp med kjæresten min. Er det lov?(vet det jeg har gjort er dumt da)

Hei!

Så bra at du skriver til oss. Vi forstår at dette har vært krevende for deg. Det er sterkt av deg å velge bort folk som ikke er bra for deg.

På den ene siden kan foreldrene dine være stolt av at du valgte bort venner som ikke var bra for deg. På den andre siden er det lett å forstå at de er blitt veldig bekymret for deg. Å røyke og drikke når en bare er 13 år er alvorlig. Gode foreldre må da bry seg og finne løsninger som de mener er bra for deg.

Foreldrene dine skal gjøre det som er best for deg. De skal passe på deg og hjelpe deg. De skal beskytte deg mot det som er skadelig for deg. Alt dette står i en lov som heter barneloven. Foreldre som har grunn til å være alvorlig bekymret for barna sine, de kan undersøke barnas ting og de kan nekte barna sine å være ute med venner som ikke er bra for dem.

Det beste vil være om du og foreldrene dine snakker om det som har skjedd, slik at dere sammen kan finne gode løsninger og de kan få tillit til deg igjen.

Av og til kan det være vanskelig å finne gode løsninger. Da kan familievernet være til god hjelp. Der jobber de med å gi råd til familier dersom det blir krangling eller konflikter. De hjelper rett og slett med å finne løsninger. Hvem som helst kan be om hjelp der. Her er en lenke til dem: Familievernet

Vi håper det ordner seg for deg. Du må gjerne skrive til oss igjen om det er mer du lurer på.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv