26. januar 2016
Dette spørsmålet og svaret er over 2 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

Sosiale medier med mor

Hei. Jeg er en jente på 11 år som bor hos min far. Ble fjernet fra mor gjennom barnevernet for noen år siden. Har i dag samvær med mor annenhver helg. Jeg øbsker og brule sosiale medier eller sms til å kontakte mor utenom, men min far å stemor sier jeg må si fra til dem vis jeg har kontakt med mor. Stemmer dette?

Hei

Det er litt vanskelig å svare ja eller nei på spørsmålet ditt. Det kommer litt an på situasjonen og hvem det er som har bestemt at du skal bo hos faren din. Som oftest er det slik at foreldre og barn som ikke bor sammen kan ha kontakt med hverandre på telefon eller sosiale medier så ofte de ønsker.

Så er det også slik at siden du bor hos faren din så er det han som har ansvaret for deg i hverdagen. Han  må han passe på deg og sørge for at du har det bra. Vi vet ingenting om moren din, og kan ikke vite om det kanskje er gode grunner for at dere ikke skal ha så mye kontakt.

Vi vil anbefale deg å ta en prat med faren din om dette. Be han forklare deg hvorfor han ønsker å vite om når du har vært i kontakt med moren din.

Det er også slik at barn har rett til privatliv.

Hvis faren din for eksempel skal sjekke smsene dine skal han ha en veldig god grunn til det. Foreldrene kan sjekke slike ting hvis de er bekymret for at barnet kan være involvert i noe kriminelt eller skadelig. Uansett så skal faren din snakke med deg og forklare hvorfor han vil sjekke.

Å sjekke fordi han er nysgjerrig er ikke greit. Du kan lese mer om retten til privatliv på våre nettsider.

Lenke til side om retten til privatliv

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv