12. juni 2019

Snapchat

Hei, jeg lurer på om det er greit at jeg laster Snapchat ned hvis jeg ikke er 13? Moren min sier at det kan være ulovlig, men jeg er ikke helt sikker, fordi det står på AppStore at aldersgrensen på Snapchat er 12+. Jeg fylte tolv i april så jeg vil tro at det er ok (ifølge AppStore). Jeg hadde det noen måneder i sommer, men jeg sletta det(det ble drama med noen i klassen, men jeg var ikke involvert). Det gikk egt veldig bra å ikke ha det en stund, men jeg har lyst på det nå. Jeg hadde også veldig lyst på det før, da *nesten* alle fikk det når de var 7-9. Jeg føler meg veld ekskludert når jeg ikke har det. Jeg blir ofte beskrevet som moden for alderen, så jeg ser egt ikke et problem med å laste det ned. Det jeg egt lurer på, er det ulovlig?
-hilsen jente 12 år

Hei, og takk for spørsmålet ditt.

Aldersgrensen på Snapchat er 13 år. Det er fordi nettjenester ikke har lov til å samle inn personlig informasjon om barn under 13 år, uten at foreldrene har sagt at det er greit.

Enkelte steder, som i App Store og Google Play, kan det stå andre aldersgrenser enn 13 år. Disse er satt ut fra en vurdering om hvem appen er egnet for, men de kan altså bryte med aldersgrensen som de som har laget spillet eller tjenesten har satt.

Det er mange barn som spør oss om aldersgrenser på sosiale medier. Vi har derfor laget en egen side om det som du kan lese her.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv