10. oktober 2018
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

sliten

Jeg føler meg verdiløs, håpløs, skyldig og at verden er et bedre stedt uten meg . Jeg svikter familien. Jeg har ingen venner, framtid, motivasjon. Jeg er sliten, mistet mattlysten, men foreldrene mine mener at jeg bruker for mye tid på mobilen, lei av at ingen klare å forstå meg. Alle tror jeg har det bra, så forteller hvordan jeg har det, så er det ingen som tror meg eller bare ler av meg.
Jeg føler meg bare død innvendig

Tema: Følelser

Hei, og takk for at du skriver til oss!

Noen ganger er livet dritt. Vanligvis svinger det tilbake til normalt etter en stund, og etter det blir det til og med ganske gøy mange ganger. Men det er ikke greit å ha det sånn som du beskriver over tid. Å føle seg sliten og verdiløs gjør at man blir deppa.

En ting du kan gjøre er å snakke med noen om det. Det man holder inni seg blir ofte større og vanskeligere, mens det man snakker om blir mindre, og etter hvert ikke fullt så vanskelig.

Det er mange som opplever det samme som deg når man er ungdom. Derfor finnes det også mange som er flinke til å snakke med ungdom om dette. Du kan snakke med helsesøster på skolen din, eller noen på helsestasjon for ungdom. Hvis du heller vil ringe eller chatte finnes det flere steder hvor du kan gjøre dette med andre ungdom, eller voksne som er vant til å snakke med ungdom som opplever det samme som deg. Du kan sjekke ut Ung.no, Kors på halsen eller Hjelpetelefonen/Si det med ord.

Vi tror at noen her vil kunne hjelpe deg. Til slutt et råd fra en gutt vi snakket med som hadde opplevd å ha det vanskelig – gjør noe gøy! Hans beste råd om å fa det bedre var dette: Finn ut hva du blir glad av, og gjør mer av det!

Vi håper du snart får det bedre.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv