5. februar 2019
Dette spørsmålet og svaret er over 1 år gammelt. Lover og regler kan ha endret seg siden da. Spør gjerne på nytt om du er usikker.

skoleplass

Jeg ble tilbudt skoleplass av en skole engang. Jeg ble oppringt og fikk svar om at jeg hadde fått plass, og ble bedt om og møte opp på den skolen en dag. Skolen sa at jeg skulle skrive meg ut på den skolen jeg gikk på, og levere bøkene mine i tide, men en dag før jeg skulle begynne på den nye skolen, ble jeg oppringt og fikk høre at jeg ikke fikk skoleplassen lenger. Den eneste grunnen til at jeg ville bytte skole, var på grunn av mobbing og depresjon. Hva kan gjøres med saken om den skoleplassen jeg egentlig skulle fått?

Hei, så fint du skriver til oss!

Hvis du har fått et vedtak som sier at du skal få bytte skole, har du rett til plass på den skolen. Det var veldig dumt og rart at du fikk ny beskjed så sent. Det kan hende det er skjedd en feil og at du kan klage.

Siden vi ikke vet så mye om saken din er det vanskelig å gi mer råd. Hvis du vil kan du ringe oss på telefon 22 99 39 56, eller skrive til post@barneombudet.no. Spør etter Silje eller noen andre som jobber med skole.

Du kan også ringe Fylkesmannen. Det er et kontor som skal følge med på skolene. De kan alt om reglene, og kan hjelpe deg å klage. Det ligger en fylkesmann i hvert fylke, du kan finne ditt fylke øverst på denne siden.

Håper du finner ut av det!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv